Responsive bouwen

  • Responsive webdesign is een benadering van webdesign waarbij de web developer streeft naar een optimale webervaring voor een breed scala aan apparaten (van desktop computerschermen tot mobiele telefoons). Het ontwerp van een responsive website schaalt mee met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid van de gebruikersinterface.

Het responsive bouwen van websites is hot! Deze relatief nieuwe techniek, die zich als een olievlek uitbreidt over webdesign-land, wordt ingezet om u als gebruiker van een website een optimale ervaring te bezorgen. Of je de site nu op een iphone of groot computerscherm bekijkt, de informatie van de site wordt netjes gepresenteerd.
Dit wordt voornamelijk gedaan met behulp van media-queries. De browser vraagt aan het apparaat hoe groot het scherm is dat wordt gebruikt. Het scherm geeft een maat terug aan de browser die deze gegevens dan gebruikt om een layout te genereren. Sinds de grote browsers deze verwerking van gegevens "on the fly", zeg maar direct, doen kan de layout worden aangepast aan de schermgrootte. Maak het browserscherm maar eens kleiner en u ziet dierct of een site "responsive" is.

M-int streeft er naar om voor alle toekomstige projecten deze schallbare techniek toe te passen. Op deze manier wordt uw site op alle apparaten netjes weergegeven!

Artikel in webdesigner magazine