SimpleCart for Modx V2

Gisteren is SimpleCart voor MODX gelanceerd.
In deze nieuwe versie van het webshop-systeem dat speciaal als Add-on voor MODX is gebouwd is veel veranderd. Het systeem, niet te verwarren met met simplecartjs, is een oplossing voor de creatieve ontwikkelaar die niet vast wil zitten aan bestaande e-commerce oplossingen zoals magento, prestashop, zen-cart e.d. SimpleCart biedt een resource gebaseerde oplossing voor electronische handel via uw website. Elke categorie is een resource (pagina) binnen MODX waarin weer producten worden geplaatst. Producten kunnen worden aangepast door opties of variaties mee te geven. Dit kan gedaan worden door MODX-TV's in te richten als "SimpleCart-optie".

Onlangs heb ik SimpleCart v1 aangeschaft om te beginnen met dit systeem te knutselen. Ik moet zeggen dat de upgrade naar v2, uitgebracht op 19-12-2013, er veelbelovend uitziet. Nu moet ik wel toegeven dat ik al wist wat er ongeveer aan zat te komen. Bert Oost heeft in Meppel afgelopen oktober een leuke demo gegeven van hoe het er ongeveer uit zou gaan zien.
V2 heeft mijn verwachtingen momenteel overtroffen. Eerst dacht ik dat het misschien pas maart 2014 zou worden voordat V2 ├ęcht het licht zou zien. Inmiddels ben ik onder de indruk over het werk dat is verzet om dit systeem te maken zoals het nu is. Dat de nieuwe documentatie lekker uitgebreid is geeft een goed gevoel.
Bij V1 snapte ik soms niet hoe zaken in elkaar staken. De uitgebreidheid van de nieuwe docs is echt stukken beter! Lekker duidelijk, per onderdeel beschreven wat en hoe. Een van de weinige dingen die mij nu nog te doen staat is een goede integratie met iDeal te verzorgen. Hier ga ik binnenkort eens lekker mee stoeien en kan dit dan ook als checkout methode aanbieden. Iets wat bij een Nederlandse shop inmiddels wel standaard aanwezig behoort te zijn.

SimpleCart is goed geschikt voor webshops waarbij je bijvoorbeeld zelf je vormgeving in de hand wil hebben, daarnaast zal je zelf de betaal- en aflevermethoden moeten "ontwikkelen" waardoor SimpleCart niet echt een "out of the box" webshopsysteem is.
Aangezien MODX dit zelf ook niet is en jouw als ontwikkelaar volledige vrijheid geeft in hoe en wat je wil presenteren past SimpleCart prima in dit zelfde plaatje.
Richt het proces in zoals je het zelf wil, ongehinderd door allerlei restricties die "voorgebakken" systemen je opleggen.
Dit is misschien ook meteen het nadeel van SimpleCart, het kost wat moeite maar dan heb je ook wat. Kwak ergens Magento op je server neer en je kunt gaan verkopen, bij SimpleCart moet je eerst even goed nadenken hoe je het wil hebben :-)

SimpleCart is niet gratis, maar voor €78,- ex BTW heb je wel een zeer flexibel systeem.
Ik wens Bert Oost veel succes met het doorontwikkelen van deze geweldige applicatie! Als de mogelijkheden voor korting verder worden uitgebreid zou dat een dikke +1 van mij krijgen (bijvoorbeeld 10% korting vanaf 3+ items in mandje).

Website MODX SimpleCart Documentatie SimpleCart V2