Wordpress gehacked en op de blacklist van Google?

De afgelopen dagen zijn inmiddels meer dan 100.000 Wordpress websites (automatisch) gehacked middels een kwetsbaarheid in een plugin. Onderneem u actie en schakel ons in!

De afgelopen dagen is er weer een enorm hack-offensief ingezet met betrekking tot Wordpress sites.
Een enorm populaire plugin, Revolution slider, wordt misbruikt om geautomatiseerd sites te hacken en te injecteren met kwaadaardige code.
De hack zoekt of er een bepaald bestand op de server geplaatst is, in de "revslider" map. Hiermee bepaalt de aanvaller (het hack-script) of Revolution Slider geinstalleerd is.
Als het antwoord van de server hierop "Ja" is (een server laat altijd weten of een opgevraagd bestand aanwezig is op de server middels een statuscode) wordt een exploit uitgevoerd waarmee er binnen de Wordpress installatie een aantal bestanden worden gemodificeerd.
De aanpassing zorgt er voor dat jouw site, elke keer dat ie wordt opgevraagd, kwaadaardige software serveert.

Resultaat: al meer dan 100.000 gehackte sites!


Gelukkig heeft bijvoorbeeld Google een bescherming hiertegen. Als de Google-bot de site crawlt en dit slechte stukje code vindt wordt de site geblokkeerd als je deze in de zoekresultaten aanklikt.

Gehackte site? Neem contact met ons op als je niet weet hoe je dit op moet lossen!
Wij hebben net zo'n hekel aan deze rommel als jij en verwijderen het voor een kleine vergoeding graag voor je. Eventueel zelfs tijdens de kerstdagen.

Zelf proberen het euvel op te lossen?
  • Verwijder de plugin
  • Herinstalleer geinfecteerde bestanden
  • Update de Revolution Slider Plugin naar de nieuwste versie (Vanaf 4.1.4 is het lek verholpen).

Meer info: SoakSoak Malware | Wat doet de SoakSoak Malware...