Vernieuwd: Javelin.nl

Vet! De website Javelin.nl heeft een goede "overhaul" gehad en is live in haar nieuwe jasje.

In 2012 werd de website van de Nederlandse Javelin Klasse Organisatie (NJKO) als een van mijn eerste projecten overgezet van een e107 website naar een MODX-systeem. Destijds was het een mooie nette website met al heel gebruik van de vrijheden van MODX als Content Management Framework. Zo bevatte de site sinds het overzetten natuurlijk content pagina's, nieuwsberichten en een foto album. Maar ja, dat kan je met elk CMS wel doen. De uitdaging kwam er met het wedstrijdkalender systeem. Nu zul je zeggen; tja, gebruik een willekeurige kalender app en je bent er ook. Maar deze voldeden niet aan onze eisen. Zo diende de kalender een overzicht te krijgen van veel gegevens. Niet alleen data, maar ook welke boot (met stuurman en bemanning), liefst met een fotootje voor de herkenbaarheid) heeft zich al ingeschreven? Een Inschrijfformulier met een validatie methode, een bevestiging naar de penningmeester die kan worden gebruikt voor SEPA incasso's, gegevens over de locatie, het weer op de locatie en dergelijke. Het uiteindelijke resultaat was een mix van database, snippets en chunks die de kalender met zijn functionaliteiten toonde! Super!
Zo half 2015 kriebelde het behoorlijk. Voorschrijdend inzicht, nieuwe technieken en nieuwe mogelijkheden en lange (technische) afwezigheid zorgden ervoor dat werd besloten de site een "update" te geven.

Als eerste werd het design aangepakt; in 2012 was responsive design nog niet de standaard. Nu kan je er niet meer omheen, websites moeten overal op toonbaar zijn.
De site is meteen ook qua design voorzien van een strak en plat jasje, het past haar goed :-)
Daarna werd het gebruik van de dynamische elementen onder de loupe genomen. Destijds was de database van het wedstrijdkalender-systeem bijna een op een overgenomen uit de eerste versie. Nu, na een aantal jaar met o.a. MIGX en XPDO en met CMP's in de managers te hebben gewerkt, voelde het vertrouwd genoeg om het kalender systeem opnieuw op te bouwen.
Resultaat is een vele malen efficienter systeem. Sneller, veel minder en betere database requests. Heerlijk.
Daarnaast zijn alle andere zaken geupgrade en verbeterd naar huidige maatstaven.

Toen ik eind september het filmpje van Olly Boyes op facebook voorbij zag komen, wist ik dat dit het moment was om weer even wat vaart achter het ombouwen te zetten en door te pakken en te zorgen voor de meest spectaculaire intro pagina voor een open zwaardboot in Nederland.
Hopelijk bevalt alle andere functionaliteit natuurlijk ook :-)
Wederom neemt de Javelin de leiding met innovatie op haar website. Ik ben benieuwd welke klassen er volgen!

Kijk in het Portfolio voor meer screenshots en een omschrijving.